Congres Rechtsbescherming digitaal (NL)

30-10-2014

Logo_KNBOp 10 november 2014 organiseert de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie een congres over de rol die de notaris gaat spelen bij het zorgen voor meer rechtszekerheid op het internet.

Tijdens het congres zullen belangrijke initiatieven onthuld worden op het gebied van:

  • Veilige en betrouwbare identificatie
  • Bescherming privacy
  • Betrouwbaar delen van door de notaris gevalideerde data

Als spreker zal onder andere Perjan Moors, lid van de Tweede Kamer voor de VVD, zijn visie over digitale identiteiten en de mogelijke rol van de notaris verduidelijken. Marktpartijen, overheden en consumentenorganisaties zullen kennis kunnen nemen van hoe de notaris, naast het zorgen voor rechtszekerheid in het normale rechtsverkeer, ook gaat zorgen voor meer rechtszekerheid in het digitale rechtsverkeer. De notaris gaat onder andere zorgen voor bescherming van de consument en voorkoming van (pakket)fraude. Het congres wordt gehouden op maandag 10 november van 14.00 – 17.30 uur in Hotel Houten met aansluitend een netwerkborrel.

Over de KNB
De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) zorgt ervoor dat de verplicht aangesloten (kandidaat-)notarissen deskundig, onafhankelijk en integer handelen. De beroepsorganisatie stelt beroeps- en gedragsregels op en houdt de vakbekwaamheid op peil met opleidingen, cursussen en informatie over actuele ontwikkelingen in het vakgebied.